Уважаеми приятели, съмишленици и колеги,
Каним Ви да участвате с публикация в нашата дигитална платформа за история и културно наследство.
Търсим автори на статии в раздела на платформата „Изследователи и откриватели“. Темата е за приноса на братята Херман и Карел Шкорпил в областта историята, археологията и на природните науки. За какво можете да пишете:
За техните изследвания за геологията на България, за първите хидроложки карти, за проучванията им на карста в България. Освен това те са автори на статии с ботаническо съдържание. Имат голям принос в областта на географията и статистиката.
Насоки за авторите:
Обема на публикациите да не превишава две машинописни страници. Характера на текста да бъде популярен. Текста трябва да се чете и разбира с лекота. Освен това държим да има богат и качествен визуален материал (изображения, скици, снимки).
За повече информация се свържете с нас на мейл: cubes@museumvarna.com

Примерни публикации - вижте линковете:

Братя Шкорпил и Мадарския конник 
Християнските паметници във Варна и Варненско

Очакваме ви!

Съдържанието на уеб сайта http://cubes.museumvarna.com/ в неговата цялост, както и всички изображения, лога, картинки, снимки, текстове, документи, бази данни и друга информация, публикувани в този уеб сайт са  под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права и на всички международни актове в сила за Република България, както и релевантните актове на Европейския съюз. Всяко използване, възпроизвеждане, промяна, публичен показ и сваляне на част или цялото съдържание на уеб сайта без изричното разрешение на носителя на правата е забранено, освен ако изрично е предвидено друго в релевантен нормативен акт.